image Arkivfoto
Ingolf Skafte
23. oktober 2016 kl. 23:17

Taastrup FC spillede søndag den 23. oktober ude mod rækkens absolutte bundhold Kalundborg, der lå med 0 point efter 11 kampe. Hvis nogle på forhånd havde forventet, at det skulle blive en stille dag på kontoret for Taastrupdrengene, skulle det vise sig ikke at blive helt så nemt.

TFC’s spil virkede fra kampens start ikke så koncentreret som vanligt, medens Kalundborg var ganske godt med i kampen. Tonni Adamsen havde efter 7 minutter et udmærket frispark på træværket, men ellers blev det ikke til så meget i kampens første kvarter.

Efter 20 minutter tog Julius Lip et par gode træk ind i banen fra højre side og via en bande med Tonni Adamsen var han pludselig fri i venstre side. Han trillede bolden på tværs ind i feltet, hvor Silius Motlach med et behersket spark placerede bolden i nettet tæt op ad den ene stolpe til en TFC-føring på 1-0.

Det var lige som Kalundborg kom mere med i kampen efter scoringen uden dog for alvor at blive målfarlige.

Tonni Adamsen havde efter 24 minutter et godt skud, som dog blev blokeret i Kalundborgs forsvar.  Herefter opstod der ikke nævneværdige målchancer til nogle af holdene i resten af første halvleg og TFC kunne trække sig tilbage med en pauseføring på 1-0.

Det noget rodede spil fortsatte fra 2. halvlegs start. Kalundborg var ganske godt med i spillet og havde efter 65 minutter et rigtig godt skudforsøg, der heldigt for Taastrup gik på overliggeren. I næste angreb blev Taastrup for første gang i 2. halvleg farlige. Mickey Mikander fik en god stikning i dybden. Selv om han var hårdt presset holdt han modstanderen væk og valgte at aflevere bolden ind foran mål, hvor afslutningen gik over mål.

Efter 71 minutter blev Silius Motlach efter nogle flotte kombinationer spillet alene med Kalundborgs målmand, der gik glimrende ud af sit mål og parerede den store chance.

Efter 83 minutter var det Mohammed Youssefs tur til at kombinere sig fri, men Kalundborgs målmand reddede med en superhurtig refleks det farlige forsøg.

Kalundborg var fortsat godt med i kampen. Det tjener holdet til stor ære, at de efter 11 nederlag i træk gik ud og virkelig kæmpede for deres chance og i perioder viste udmærket fodboldspil. Hvis holdet havde haft rigtig meget tur i den, kunne de have sikret sig sæsonens første point.

Det skal dog sluttelig nævnes, at både Julius Lip og Mickey Mikander brændte hver en meget stor chance i overtiden. Efter 3 minutters overtid kunne kampens dommer fløjte kampen af til en trods alt fortjent 1-0 sejr til TFC.

Det var ikke sæsonens bedste kamp TFC diskede op med i Kalundborg, men det var vigtigt at sejren blev hevet hjem på en dag, hvor holdets normale flotte spil slet ikke fungerede. TFC’s sejr burde dog have været et par mål større.

Til sidst skal det nævnes, at TFC’s unge U-19 målmand Jonathan Lykke fik debut på førsteholdet, da den normale målmand Mads Henriksen afviklede den første af 2 spilledages karantæne, medens reservemålmand Oliver Lip af arbejdsmæssige årsager ikke kunne spille. Det var derfor nødvendigt at hente den unge Lykke, som først fylder 17 år lige før jul, op på DS-holdet. Hvis nogle på forhånd måtte have været nervøs for, om Jonathan kunne klare presset, viste han fra kampens start, at en sådan nervøsitet var helt ubegrundet. Han viste stor sikkerhed i feltet, hvor han enten greb de høje bolde eller boksede dem langt væk. En flot debut til den 16-årige målmand.

TFC rykkede efter sejren op på en 4. plads. Med en god finish i efterårets 2 sidste kampe vil holdet kunne placere sig i øverste halvdel inden vinterpausen. Næste kamp er på hjemmebane i Taastrup Idrætspark, hvor holdet på lørdag den 29. oktober kl. 14:00 møder Kastrup.