Menu

Mikrobold i Taastrup FC

image
Morten Kuburovic
13. oktober 2021 kl. 19:00

Mikrobold

Mikrobold er klubbens tilbud til de yngste drenge og pige. Det er primært målrettet 3-4 årige og har nu kørt i flere år med tilgang af 20-30 børn hver sæson, hvor langt de fleste efterfølgende fortsætter på de almindelige drenge- og pigehold. Mikrobold tager børnene ind i det sjove og spændende fodboldunivers gennem øvelser og lege, der er tilpasset børnenes motoriske alder. Det skal være en udviklende tryghedsrejse til boldspil og bevægelse, hvor børnene oplever succes både med og uden bold. 

Fokus på leg

Børn bliver inspireret af at være i et legeunivers og herigennem kommer de til at synes, at det er sjovt at være i fodboldklubben. Så hvis et barn hellere vil lege end lave øvelser og spille fodbold er det helt i orden. Der stilles ingen krav til børnene - og lige så vigtigt - forældrene må heller ikke stille krav til børnene.

En del mindre børn kan ikke rumme alle de indtryk de får over en times træning. De har derfor behov for at gøre tingene i egen rækkefølge og tempo. Det kan være de vil hygge lidt med forældre eller nogle af de andre børn, der leger ved siden af banen. Det kan også være de vil have frugt, en snack eller lidt at drikke før de igen er klar. Der er derfor meget vigtigt, at forældrene giver plads til at børnene veksler mellem leg og fodbold.

Afbræk i fodbolden er helt normalt for små børn, men mange forældre antager fejlagtigt at det skyldes, at barnet ikke er interesseret i at spille fodbold. Mange forældre venter derfor med at starte til fodbold til de mener, at barnet er klar. Vores erfaring er stik modsat - de børn der fortsætter får et forspring på fodbold fronten.

På børnenes præmisser

Børn bruger i høj grad deres øjne til at suge indtryk til sig, og de lærer meget bare ved at være tilstede uden at deltage. Så børnene skal have lov til at spille bold med hvad der hører sig til af hyggelige lege og pauser. Udover at de får god motion lærer de også at spille fodbold.

Nogle af de mindste børn vil de første gange blive så mættet af indtryk, at de går mentalt kolde. Grunden er b.la. at de lige skal vende sig til, at der kan være op imod 50 mennesker tilstede. Derfor er det også helt ok og gå hjem før træningen er slut.

Forældre skal være forældre

En voksen-træner og ungtrænere (U16 piger) står for træningen. Forældre skal være tilstede, men må ikke træne deres eget barn eller andres børn. Selv voksne mestre ikke at få flere beskeder på samme tid og udføre dem. Derfor skal forældre heller ikke fortælle børnene hvad de skal gøre og ikke gøre. De skal i stedet være støttende og rosende, gerne over for alle børnene. Hvis et barn har brug for hjælp under en træningsøvelse går forældre selvfølgelig bare ind på banen og hjælper.

Mikrobold træner i græssæsonen hver torsdag kl. 17-18 på Nybolig Park. I vintersæsonen fortsættes indendørs.

Luk